3o τουρνουά τμημάτων υποδομής ΑΟ ΑΜΥΝΤΑ “Αλέκος Καστρινός”

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Αμύντα και η Επιτροπή Τμημάτων Υποδομής, προκηρύσσουν το 3ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Τμημάτων Υποδομής με την επωνυμία “Αλέκος Καστρινός”, προς τιμή του ιδρυτή του Συλλόγου μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αναβαθμίζοντας την επιτυχημένη διοργάνωση η οποία καθιερώθηκε πια να γίνεται σε ετήσια βάση.
Το τουρνουά είναι για τμήματα υποδομής αγοριών και κοριτσιών γεννημένα από το 2002 μέχρι και το 2007. Θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο 2016. Οι ηλικιακές ομάδες του τουρνουά θα είναι οι εξής:

κορίτσια : 2002-03 και 2004-05
αγόρια : 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007.

Ημερομηνίες έναρξης του τουρνουά ανά ηλικία.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 6-7 Φεβρουαρίου 2016.
Η ηλικία 2004 αγοριών θα ξεκινήσει το τουρνουά τους αμέσως μετά τη λήξη της 1ης φάσης του τουρνουά προ μίνι 2004 της ΕΣΚΑ, στις 8-9 Απριλίου 2016. Σκοπός του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνες, κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου, για τα τμήματα υποδομής των συλλόγων που δεν είχαν συμμετάσχει σε τουρνουά, να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αθλητών καθώς και να τους κρατήσει ενεργούς στο αθλητικό πρόγραμμα των ομάδων. Ένα τέτοιο τουρνουά, το οποίο ξεκινά πιο αργά μέσα στη χρονιά, δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές των τμημάτων υποδομής να δουλέψουν ορθολογικά και σε βάθος, χωρίς να παρεκκλίνουν από το πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης, που είναι σημαντικό για τους νεαρούς αθλητές, και χωρίς το άγχος της παρουσίας της ομάδας τους σε αγώνες στο ξεκίνημα της περιόδου. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος σωματεία από την Ε.Σ.Κ.Α. και την Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α..

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις την πρώτη (προκριματική φάση-κατάταξη ομάδων) και την δεύτερη (τελική φάση). Στην πρώτη φάση, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής των ομάδων, θα σχηματιστούν όμιλοι από τους οποίους θα προκριθούν στη δεύτερη φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Στην τελική φάση οι 4 πρώτες ομάδες θα συναντηθούν σε FINAL – FOUR διοργάνωση για την ανάδειξη του τελικού νικητή του τουρνουά σε κάθε ηλικιακό γκρουπ το οποίο θα γίνει για όλα τα ηλικιακά γκρουπ στις 3-4 Ιουνίου 2016.

Φέτος, στο τουρνουά μας, ο Κρόνος Γέρακα θα αποτελέσει σύνδεσμο με την ανατολική Αττική δημιουργώντας ένα πυρήνα γύρω από τον οποίο θα συγκεντρωθούν ομάδες της ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας ομίλους που διευκολύνουν την πρόσβαση και μετακίνηση των ομάδων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά θα έχουν μόνο επίσημα αναγνωρισμένοι αθλητικοί σύλλογοι. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν σε αυτό θα πρέπει να έχουν θεωρημένο δελτίο αθλητικής ιδιότητας ή πιστοποιητικό γεννήσεως με ταυτοπροσωπία και απαραίτητα ιατρική βεβαίωση. Τα παιχνίδια θα διευθύνονται μόνο από επίσημους διαιτητές και κριτές σε συνεννόηση με την ένωσή τους και την ΕΣΚΑ. Στο τουρνουά θα εφαρμοστούν οι κανονισμοί που ισχύουν στο πρωτάθλημα παμπαίδων, μίνι και προ-μίνι της ΕΣΚΑ. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα λάβουν, δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικό κύπελλο. Οι τρείς νικήτριες ομάδες σε κάθε ηλικιακό γκρούπ θα λάβουν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Η παρουσία των συμμετεχόντων συλλόγων είναι απαραίτητη στην τελετή λήξης που θα διοργανωθεί, προκειμένου να τιμηθούν και να βραβευθούν όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση και να παρακολουθήσουν τον αγώνα all star με την συμμετοχή ενός αθλητή από κάθε ομάδα που θα επιλεγεί μέσω ψηφοφορίας των προπονητών και την βράβευση του καλύτερου παίκτη MVP. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 60ευρώ ανά κάθε τμήμα. Για λόγους καλής οργάνωσης και σωστής διαχείρισης του τουρνουά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας όσον αφορά τις έγκυρες δηλώσεις συμμετοχής, επειδή οι θέσεις θα είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Τα αποτελέσματα του τουρνουά και τις βαθμολογίες θα μπορείτε να τα βρίσκετε στο www.amyntas.gr όπου θα ενημερώνονται αμέσως μόλις μας στέλνετε το αποτέλεσμα του αγώνα σας.

Δηλώσεις συμμετοχής και περαιτέρω πληροφορίες στη διεύθυνση thomas_karabetsios@yahoo.com και στο www.amyntas.gr καθώς και στο τηλέφωνο 210 7610339 , Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18:00 μέχρι τις 20:00 .