Δρακάκη: «Συγκινητική η προσπάθεια των κοριτσιών»

Πρεμιέρα αύριο για την Α2 Γυναικών, με τον Αμύντα να υποδέχεται τον ΑΟ Χανίων (27/10, 12:00) στην πρώτη του συμμετοχή στο Πρωτάθλημα. Η προπονήτρια της ομάδας μας, Φρόσω Δρακάκη, μίλησε στο www.amyntas.gr για τις αναμνήσεις της περσινής σεζόν, το επίπεδο του φετινού Πρωταθλήματος της Α2, την προσπάθεια και τους στόχους του Συλλόγου.

Με 26 νίκες και μόλις μία ήττα η γυναικεία ομάδα του Αμύντα κατέκτησε την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Πώς φτάσατε σε αυτή την επιτυχία;

«Ο τρόπος είναι ένας και γνωστός. Μόνο με προσπάθεια,  πολλή δουλειά και επιμονή πετυχαίνει κανείς τους στόχους του».

Τι σας έχει μείνει χαραγμένο από την περσινή σεζόν;

«Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά! Αυτό που χάρηκα πολύ πέρυσι ήταν η άρνηση της ομάδας να χάσει, ακόμα και σε παιχνίδια που δεν είχαμε καλή απόδοση. Η ομάδα έχει παίκτριες με ηγετική προσωπικότητα που στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά και την οδηγούν».

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου η γυναικεία ομάδα θα πρέπει να ξεπεράσει το ερασιτεχνικό πλαίσιο του αθλητισμού και να αγγίξει το επαγγελματικό. Με ποιο τρόπο έγινε αυτό; Ήταν μια διαδικασία που πιστεύετε έχει ήδη επιτευχθεί;

«Το πλαίσιο εξακολουθεί να είναι ερασιτεχνικό, καθώς τα κορίτσια δε ζουν από το μπάσκετ. Παρόλα αυτά, όλα τα χρόνια η ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά ως προς τον τρόπο που κάνει προπόνηση και τη γενικότερη νοοτροπία μας. Συμμετέχουμε ουσιαστικά σε ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αλλά λειτουργούμε σαν επαγγελματίες».

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το επίπεδο της φετινής Α2 Γυναικών;

«Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με κάποιες ομάδες που θα ξεχωρίσουν από νωρίς, αλλά πιστεύω ότι από την 4η θέση και κάτω θα είναι πολύ αμφίρροπο και η κατάταξη θα αλλάζει κάθε αγωνιστική».

Που στοχεύει ο Αμύντας;

«Στοχεύουμε όπως όλα τα χρόνια, σε κάθε παιχνίδι χωριστά. Όσο κλισέ και αν είναι πια αυτό, δεν παύει να είναι η ουσία. Και στο τέλος θα δούμε πόσο μακρυά θα έχουμε φτάσει. Εύχομαι μόνο να έχουμε υγεία και τύχη και έχω εμπιστοσύνη στο σύνολο που έχουμε φτιάξει και στη δουλειά που κάνουμε».

Για ποιο λόγο θα ζητούσατε από τον κόσμο να στηρίξει το γυναικείο τμήμα του Αμύντα φέτος;

«Γιατί η προσπάθεια που κάνουν τα κορίτσια είναι τεράστια και συγκινητική.

Έχουν κάνει την ομάδα πραγματική τους οικογένεια και παλεύουν σε κάθε συνθήκη δίνοντας καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό.

Επιπλέον είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του γυναικείου που συμμετέχουμε σε εθνική κατηγορία και είναι σημαντικό να νιώσουν τα κορίτσια την υποστήριξη και να πάρουν το χειροκρότημα για την προσπάθεια τους και για όσα έχουν πετύχει ως τώρα».