Κάρτα Υγείας Αθλητή

Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο και καλή αγωνιστική χρονιά στα παιδιά και στις ομάδες μας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στις ακαδημίες έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται με την επίσκεψή σας από τα γραφεία του Συλλόγου όπου θα παραλάβετε και το πρόγραμμα του αντίστοιχου τμήματος. Η έναρξη των προπονήσεων έχει προγραμματιστεί για την 10η Σεπτεμβρίου 2018.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα νέα δεδομένα αναφορικά με την διαδικασία πιστοποίησης υγείας των αθλητών, όπως ορίζεται αυτή στο άρθρο 16 του ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργού Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού (ΦΕΚ 3254Β 8/8/2018), που θα ισχύουν από την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών πλέον καταγράφεται σε κάρτα υγείας , είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε :

 1. προπονήσεις
 2. αγώνες .
 • Η Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρείται ΜΟΝΟ από ιατρούς Καρδιολόγους μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων η από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο η Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και ιατρούς καρδιολόγους του ιδιωτικού τομέα.
 • Η Κάρτα Υγείας Αθλητή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.
 • Η Κάρτα Υγείας Αθλητή προσκομίζεται υποχρεωτικά στη γραμματεία η στον αρμόδιο διαιτητή αγώνα κάθε είδους αθλητικής εκδήλωσης αγωνιστικού χαρακτήρα ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.
 • Η Κάρτα Υγείας Αθλητή αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή, βρίσκεται στην κατοχή του και ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρηση της.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αμύντας, στο πλαίσιο της λειτουργίας των ακαδημιών μας, για 3η συνεχόμενη χρονιά, έχουμε προγραμματίσει για την 8η και 9η Σεπτεμβρίου 2018, στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων από καρδιολόγους ιατρούς. Οι εξετάσεις θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Γυμνάσιου Υμηττού  και θα ξεκινήσουν στις 09:00 πμ. Η εξέταση για τα τμήματα με γεννηθέντες από 2005 και μικρότερους-ες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Για τις νέες εγγραφές στις ακαδημίες του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί νέος ιατρικός έλεγχος στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και ενδεχομένως και στις 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις και προκειμένου να λάβετε μέρος στην εξέταση θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού μέσω της γραμματείας του Συλλόγου.

Απαραίτητα στοιχεία είναι μια φωτογραφία ταυτότητας του αθλητή και το ΑΜΚΑ του.

Η εξέταση περιλαμβάνει :

 • Υπέρηχο τρίπλεξ καρδιάς
 • Καρδιογράφημα
 • Σωματομετρικές εξετάσεις (ύψος, βάρος, άνοιγμα άνω άκρων)
 • Ανάλυση σύστασης σώματος
 • Χορήγηση βεβαίωσης άθλησης καθώς και σχολικών βεβαιώσεων
 • Τακτοποίηση δελτίων και κάρτας υγείας για την ομοσπονδία

Στην εξέταση μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη της οικογένειας του κάθε αθλητή και αθλήτριας.

Όσοι γονείς επιθυμούν να κάνουν τις εξετάσεις εκτός συλλόγου σε δικό τους γιατρό (του δημοσίου ή ιδιώτη) θα πρέπει να περάσουν από τη γραμματεία του συλλόγου προκειμένου να προμηθευτούν την κάρτα υγείας και να την συμπληρώσει ο καρδιολόγος ιατρός τους.

(Για όσους γονείς επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε επιπλέον εργομετρικές εξετάσεις που θα γίνουν από ειδικούς εργοφυσιολόγους).

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου 2018 δεν θα μπορεί κανένας αθλητής-τρια του Συλλόγου να συμμετέχει ούτε στις προπονήσεις ούτε στους αγώνες της ομάδας, αν δεν έχει προσκομίσει την κάρτα υγείας του στη γραμματεία. Αυτή η απόφαση της Διοίκησης του Συλλόγου, είναι σε πλήρη εναρμόνιση με την υπουργική απόφαση που προαναφέρθηκε και κοινοποιήθηκε στο Σύλλογό μας από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση.

Γραμματεία Συλλόγου και Υποδομών : Αγάθη Χάρπαλη , (ανοιχτό γήπεδο) Μαινεμένης 4 , 17237 , Υμηττός , Αθήνα Δευ-Παρ 18:00-20:00 , τηλ./fax : 210 7610339 , info@amyntas.gr

Υπεύθυνος Ακαδημιών : Θωμάς Καραμπέτσιος (M.Sc.in Sports Administration & Management) , tkarabet@amyntas.gr