Λιούνης Χαράλαμπος

profileimage

Ο Χαράλαμπος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1999, έχει ύψος 210 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση του σέντερ.

Μεγάλωσε στην Καλλιθέα Αθηνών και τα πρώτα μπασκετικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες του Πανιωνίου, με τον οποίο κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων το 2015, στην Πάτρα, χωρίς καμία ήττα.

Ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του 30ου τουρνουά Χριστουγέννων “Πέτρος Καπαγέρωφ” στην Πρέβεζα, το Δεκέμβριο του 2013.

Συμμετοχή στο τουρνουά μεικτών ομάδων από τις ΕΣΚΑΝΑ, ΕΣΚΑ, ΕΚΑΣΘ κλπ., στη Θεσσαλονίκη, την Άνοιξη του 2014.

Συμμετείχε με την Εθνική Παμπαίδων στο τουρνουά φιλίας στη Γαλλία, τον Ιούλιο του 2013, όπως και τον Ιούλιο του 2014 που είχε διεξαχθεί στην Κρήτη.

Συμμετείχε τον Αύγουστο του 2014 στο 1ο Διεθνές Κύπελλο καλαθοσφαίρισης Παίδων κάτω των 15 ετών στο Διεθνές αθλητικό κέντρο Κολινδρού, με συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Τον Αύγουστο του 2015, συμμετείχε με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας, στο Κάουνας.

Το 2015 μεταγράφηκε στην Μπανταλόνα και σε ένα χρόνο μεταπήδησε στο Δούκα κατακτώντας το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων το 2017.

Αμέσως μετά, τον Αύγουστο του 2015, συμμετείχε με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας, στο Κάουνας.

Το 2017 ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων που συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων στη Σλοβακία.

Από την αγωνιστική περίοδο 2017-18 είναι μέλος του ανδρικού τμήματος του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και του τμήματος των Νέων, που επίσης συμμετέχει στο τουρνουά της ΕΣΚΑ.