Τσίντζας Ηλίας

profileimage

Aντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του Ανδρικού Τμήματος.

Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1975. Το μπάσκετ το ξεκίνησε σε ηλικία 9 ετών από τον Σύλλογο μας. Σε ηλικία 17 ετών, είχε την 1η του συμμετοχή σε επίσημο αγώνα της αντρικής μας ομάδας στην Γ’Εθνική. Αγωνίστηκε στον σύλλογο μας μέχρι το 2000 με παράλληλες σπουδές στα Οικονομικά (Α.Σ.Ο.Ε.Ε), έχοντας κερδίσει 2 ανόδους (Β’ εθνική και Α2 κατηγορία) και 3 διαδοχικά κύπελλα Ε.Σ.Κ.Α (’93-’94-’95)! Ο επόμενος σταθμός του η Ρόδος όπου και παρέμεινε για 3 χρόνια, αγωνιζόμενος 2 χρόνια σε Κολοσσό Ρόδου (1 άνοδος) και ένα χρόνο στον Ιάλυσο Ρόδου. Το 2003 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου και αγωνίστηκε διαδοχικά στις : Ηλιούπολη (1 χρόνο), Αρίωνα (2 χρόνια) και Ελευσίνα (1 χρόνο). Το 2008 και σε ηλικία 33 ετών, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και μεταπτυχιακού στα Οικονομικά.

Τα τελευταία 5 χρόνια και μετά από την εμπειρία που απέκτησε σε πολυεθνικούς ομίλους (Unilever, Tasty, Chicco), έχει αναλάβει την Διεύθυνση Πωλήσεων για Ελλάδα και Κύπρο στην Εταιρία ΚYKNOS.

Με την βοήθεια πρώην συμπαικτών του, έκανε πέρυσι πράξη την δημιουργία για 1η φορά της ομάδας Παλαιμάχων του Αμύντα, συμμετέχοντας σε τουρνουά και αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Έχει ένα γιο 7 ετών τον Κωνσταντίνο (ακαδημίες Αμύντα) και στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο του, αγαπά να γνωρίζει τον κόσμο με ταξίδια και να ακούει μουσική.