Επιστροφή στο σπίτι: Η Χριστίνα Κοντογιάννη ξανά στον Αμύντα!
Η γυναικεία ομάδα του Αμύντα ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την επιστροφή της Χριστίνας Κοντογιάννη στο ρόστερ της για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου 2025–2026. Μια αθλήτρια που γνωρίζει καλά τον σύλλογο και έχει συνδέσει το όνομά της με σημαντικές στιγμές της ομάδας, επιστρέφει για να ενισχύσει την προσπάθεια σε μια απαιτητική χρονιά.
Με εμπειρία, μπασκετική ωριμότητα και έντονο συναισθηματικό δέσιμο με τον Αμύντα, η Χριστίνα επιστρέφει αποφασισμένη να δώσει το 100% για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
💬 «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην οικογένεια του Αμύντα. Έχοντας αλλάξει 3 ομάδες και 2 πόλεις τον τελευταίο 1.5 χρόνο στην πραγματικότητα αυτό που νιώθω είναι ότι επέστρεψα στο σπίτι μου! Από όταν ήρθα στην ομάδα το 2021 το όνειρο μου ήταν να ανέβει η ομάδα στην Α1 και να παλέψω μαζί της όπως έκανα και στην Α2. Παρότι γνωρίζω ότι η θέση της ομάδας είναι πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή αυτό το όνειρο ολοκληρώνεται και θα προσπαθήσω από την πλευρά μου με σκληρή δουλειά και προσήλωση να δώσω ό,τι έχω για να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής. Ελπίζω ο κόσμος της ομάδας να έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει και όλοι μαζί να τα καταφέρουμε.»
Who is Who
Η Χριστίνα Κοντογιάννη γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1988 στον Βόλο, έχει ύψος 1,65 μ. και αγωνίζεται στη θέση της playmaker. Έκανε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες του ΑΕΣ Ανάληψη Βόλου, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε ΑΠΣ Άρτεμις Βόλου, ΓΣ Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης (Α1 & Α2), ΕΗΣ Ατρόμητο Πειραιά, ΕΦΑΟ Ζωγράφου, ΓΣ Αγίας Παρασκευής, ΓΑΣ Καλυβίων, Κρόνο Αγίου Δημητρίου , ΓΣ Ηρακλή και Δαναούς Άργους με συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες και ανόδους.
Έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Αμύντα, ζώντας από μέσα την άνοδο της ομάδας στην Α1, και επιστρέφει πλέον για νέα θητεία, έτοιμη να προσφέρει ξανά τα μέγιστα.
Πέρα από το παρκέ, η Χριστίνα είναι απόφοιτη της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στο οικονομικό τμήμα, ενώ έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει υπηρετήσει ως οικονομικός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και πλέον εργάζεται στον χώρο της πληροφορικής. Αναφερόμενη στα ενδιαφέροντά της εκτός γηπέδου, σημειώνει:
💬 «Μου αρέσει ο προγραμματισμός, τα βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, η μουσική, οι ταινίες, το καλοκαίρι τα πάρτυ και οι ωραίες συζητήσεις με φίλους.»
Χριστίνα, καλωσόρισες ξανά στο σπίτι σου! 💙🧡🏀

