ΕΣΚΑ: Κεκλεισμένων των θυρών και αναβολή αγώνων

Μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας αυστηροποιούνται τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων είναι και η διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες δύο εβδομάδες (9/3 – 22/3). Παράλληλα με την σχετική ενημέρωση από την ΕΣΚΑ, σήμερα το πρωί (9/3) πραγματοποιήθηκε απολύμανση του Κλειστού Γυμναστηρίου Υμηττού.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.15954 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 726 Β’, 08/03/2020) για την διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων λόγω των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID-19 (κορονοϊού), ενημερώνουμε ότι:
Όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων και Τουρνουά της ΕΣΚΑ (κάθε ηλικίας) που πραγματοποιούνται σε κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα- γυμναστήρια), θα διεξάγονται χωρίς παρουσία φιλάθλων.
Τα προαναφερόμενα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 09/03 έως και την Κυριακή 22/03. Για την συνέχεια της εφαρμογής των μέτρων μετά το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου, θα αναμένουμε την απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων.
Συγκεκριμένα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, για την διεξαγωγή αγώνα, επιτρέπεται η είσοδος μόνο:
-έως 21 ατόμων κάθε ομάδας που όπως προβλέπεται, αναγράφονται στο φύλλο αγώνα (αθλητές, προπονητής, βοηθοί προπονητών, έφορος, φυσιοθεραπευτής κλπ)
-διαιτητών-κριτών
-του ιατρού του αγώνα
-κομισάριου (εάν έχει οριστεί)
-των υπευθύνων της αθλητικής εγκατάστασης (τεχνικός /φύλακας κλπ)
* Σε περίπτωση βιντεοσκόπησης/κάλυψης του αγώνα, επιτρέπεται από μία (1) βιντεοσκόπηση /ένας κάμεραμαν για κάθε ομάδα.
Ο Γεν. Γραμματέας & Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ
Γ.Κομπορόζος

Αυτό συνεπάγεται οτι οι εξής αγώνες των ομάδων του Συλλόγου μας, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό της «Πυρκάλ», θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων:

Α’ ΕΣΚΑ Παίδων (10/3) | Αμύντας – Άρης Πετρούπολης
Β’ ΕΣΚΑ Εφήβων (10/3) | Αμύντας – ΓΑΟ Κουκουβαούνων
Α’ ΕΣΚΑ Κορασίδων (14/3) | Αμύντας – Ιάσων Κολωνού
Α’ ΕΣΚΑ Νεάνιδων (16/3) | Αμύντας – Παναθηναϊκός
Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών (22/3) | Αμύντας – ΓΣ Ωρωπού

Το ίδιο ισχύει και για όλους τους εκτός έδρας αγώνες όλων των ομάδων του Συλλόγου μας, όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Παράλληλα, μετά από ενημέρωση της ΕΣΚΑ αναβάλλεται η διεξαγωγή του Final-4 του Τουρνουά Νέων μέχρι νεωτέρας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 17-18/3 και στο οποίο είχε προκριθεί ο Αμύντας.