Η Επιστροφή των Βετεράνων

Eντυπωσιακά έχουν επανέλθει στην αγωνιστική δράση οι Βετεράνοι μας, οι οποίοι σχεδόν μετά από 1.5 χρόνο ουσιαστικής απραξίας, λόγω πανδημίας, συμμετέχουν και πάλι στο πρωτάθλημα της Α1 Σαββατοκύριακου του ΕΚΑ και διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία με ρεκόρ 13-1 και πρώτη θέση στο πρωτάθλημα μετά την πρόσφατη νίκη στο ντέρμπι της Κηφισιάς (58-65).

Ο 44χρονος Αλέκος Καστρινός μας απάντησε για την ομάδα, την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για το συγκεκριμένο αγώνα:

Πως είδες το ντέρμπι πρωτοπόρων του Σαββάτου στην Κηφισιά;
Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι τώρα και παρόλο που η ομάδα είχε σημαντικές απουσίες λόγω ασθενειών και τραυματισμών, δείξαμε πως είμαστε ομάδα και πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Όλοι οι παίχτες, ακόμα και αυτοί που έπαιζαν με προβλήματα έδωσαν τα πάντα. Δεν θέλω επίσης να ξεχάσω και τη συμβολή του πάγκου, που σε κρίσιμα σημεία βοήθησε και αυτός ενθαρρύνοντας με τις φωνές του. Θέλω επίσης να πω πως αν είχαμε βάλει και 5-6 παραπάνω εύκολα καλάθια από αυτά που χάσαμε θα είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι πολύ πιο γρήγορα. Στο 1ο ημίχρονο είμασταν πολύ άστοχοι. Καταφέραμε όμως με προσήλωση στην άμυνα να βρούμε ρυθμό και τελικά, όχι μόνο να κάνουμε το διπλό, αλλά να πάρουμε και την διαφορά με την οποία είχαμε χάσει στον 1ο γύρο.

Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα και τη συνέχεια;
Το φετινό πρωτάθλημα είναι όπως πάντα αρκετά δυνατό. Είναι βέβαια και περίεργο με όλες αυτές τις αναβολές λόγω του κορονοϊού. Παρόλες τις δυσκολίες, έχουμε καταφέρει με τη συνοχή που έχουμε ως ομάδα να είμαστε πρώτοι και πιστεύω πως αν συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση θα καταφέρουμε να το σηκώσουμε. Η κούπα δεν είναι αυτοσκοπός, ειδικά για μία ομάδα βετεράνων, αλλά όταν περνάς καλά και τα αποτελέσματα έρχονται δεν μπορεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου ή και στο μπροστά να μη βάζεις και την κούπα. Πάνω απ’ όλα να είμαστε υγιείς και πιστεύω πως τα καλύτερα έρχονται.

Η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα των Βετεράνων μας;
Η ομάδα μας φέτος είναι πολύ δυνατή. Οι προσθήκες που έγιναν είναι πολύ ποιοτικές και μας έχουν ανεβάσει επίπεδο, όχι γιατί πριν δεν είχαμε ποιοτικούς παίχτες, αλλά γιατί πλέον έχουμε πολύ περισσότερες επιλογές και λύσεις. Το κυριότερο όμως είναι πως είμαστε ομάδα και πως περνάμε καλά μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτό άλλωστε είναι, κατά τη γνώμη μου, αν όχι το βασικότερο, ένα από τα βασικότερα συστατικά επιτυχίας μιας ομάδας. Είμαστε παρέα και παίζουμε ο ένας για τον άλλο.