Οι Γυναίκες στα play off για την Α2.

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης (κανονικής περιόδου) του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας ΕΣΚΑ Γυναικών, η ομάδα μας καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση, με 19 νίκες σε 20 αγώνες, πέρασε στην Β’ φάση (play off) του πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες ομάδες που πέρασαν στην επόμενη φάση είναι ο Aθλητικός Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Άρη Χολαργού, ως δεύτερος με 15 νίκες, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Λαογραφικός και Αθλητικός Σύλλογος “Ο Άγιος Ελευθέριος”, ως τρίτος και η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως Περιστερίου Δυτικών Προαστείων, ως τέταρτη, αμφότερες με 13 νίκες.

Κατά την Β’ φάση η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου διασταυρώνεται με την τέταρτη και η δεύτερη με την τρίτη. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα έχει τρεις νίκες, συνυπολογίζοντας και τις νίκες από τους μεταξύ τους αγώνες κατά την Α΄φάση. Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας, κατά την Α΄φάση και ο δεύτερος αγώνας στην έδρα της αντιπάλου και ούτω καθεξής αν χρειαστούν και άλλοι αγώνες. Οι δύο ηττημένες ομάδες της συγκεκριμένης φάσης θα αγωνισθούν για την τελική κατάταξη της τρίτης και τέταρτης θέσης του πρωταθλήματος, στην έδρα της ομάδας η οποία έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση κατά την Α΄φάση, ενώ οι δύο νικήτριες ομάδες θα αγωνισθούν στην επόμενη Γ’ φάση, με το ίδιο σύστημα της Β’ φάσης και η νικήτρια ομάδα θα ανέβει στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Ειδικότερα στην Β’ φάση η ομάδα μας αντιμετωπίζει την ομάδα της Α.Ε.Κ. Περιστερίου Δυτικών Προαστείων, έχοντας 2 νίκες από την Α’ φάση (52-46 στην έδρα μας και 44-46 εκτός), με τον 1ο αγώνα να διεξάγεται στην έδρα μας. Κατά την Α’ φάση η ομάδα μας σε 20 αναμετρήσεις είχε μόνο μία ήττα από τον Μ.Ε.Λ.Α.Σ. “Ο Άγιος Ελευθέριος”, εκτός έδρας, έχοντας την καλύτερη επίθεση με 1136 πόντους (56,8 ανά αγώνα) και την καλύτερη άμυνα με 903 πόντους (45,2 ανά αγώνα), ενώ η Α.Ε.Κ. Περιστερίου Δυτικών Προαστείων έχει την 7η καλύτερη επίθεση με 1044 πόντους (52,2 ανά αγώνα) και την 4η καλύτερη άμυνα με 978 πόντους (48,9 ανά αγώνα).

Στον άλλο αγώνα η ομάδα του Α.Κ.Ο. Άρη Χολαργού αντιμετωπίζει την ομάδα του Μ.Ε.Λ.Α.Σ. “Ο Άγιος Ελευθέριος”, έχοντας 2 νίκες από την Α’ φάση, με τον 1ο αγώνα να διεξάγεται στον Χολαργό. Αντίστοιχα, κατά την Α’ φάση ο Α.Κ.Ο. Άρη Χολαργού έχει την 5η καλύτερη επίθεση με 1060 πόντους και την 2η καλύτερη άμυνα με 953 πόντους, ενώ ο Μ.Ε.Λ.Α.Σ. “Ο Άγιος Ελευθέριος” έχει την 6η καλύτερη επίθεση με 1055 πόντους και την 5η καλύτερη άμυνα με 982 πόντους.

Αναλυτικά τα μέλη της ομάδας μας με τα βιογραφικά τους, το πρόγραμμα των αγώνων και την βαθμολογία παρουσιάζονται στην ακόλουθη διεύθυνση του ιστότοπού μας :

Γυναικείο