Η βράβευση των “Χρυσών” Γυναικών μας

Τα χρυσά” μετάλλια του Πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών παρέλαβε χτες το βράδυ ο Αμύντας, στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΣΚΑ, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Την σπουδαιότερη “σελίδα” της ιστορίας της έγραψε πέρυσι τον Απρίλιο η ομάδα Γυναικών του Αμύντα, κατακτώντας το Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ και για πρώτη φορά την άνοδο στην Α2 Γυναικών. Το τμήμα Γυναικών του Συλλόγου μας βραβεύτηκε χτες το βράδυ από την διοργανώτρια αρχή για τη σπουδαία διάκρισή του και παρέλαβε τα μετάλλια του, σε μια λαμπρή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Στην φετινή εκδήλωση εκτός από όλες τις διακριθείσες ομάδες της σεζόν 2017-2018, τιμήθηκαν και σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού αθλητισμού, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Η εκδήλωση είχε, μάλιστα, επετειακό χαρακτήρα, καθώς η ΕΣΚΑ γιόρτασε τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Στο Κλειστό του Γαλατσίου παραβρέθηκαν, επίσης, και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κ.Κ.Ε & Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, Νίκος Σοφιανός και η Βουλευτής Α’ Αθηνών & Τομεάρχης Πολιτσμού & Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της ΕΣΚΑ | Πηγή: Γραφείο Τύπου Αμύντα

Στα δικά μας μάτια, όμως, οι Γυναίκες μας ήταν οι πιο ξεχωριστές της βραδιάς. Ήταν η δική τους στιγμή. Και δικαιωματικά τους ανήκε! Η προπονήτρια, Φρόσω Δρακάκη, η βοηθός Βαρβάρα Λιάκου, και τα κορίτσια τους, η Ναταλί Τζέμη, η Ισιδώρα Σιδέρη, η Μαντώ Ντάνου, η Ζωή Καράντζαλου, η Νικολέτα Μαζαράκη, η Ηλιάνα Τσαγκαράκη, η Ρούλα Αθανασούλια, η Έλενα Σιδηροπούλου, η Μαρία Τριμέρη, η Ζωή Μαργώνη, η Εύα Καλλιώρα, η Ελένη Κεμαβόρ, η Ειρήνη Δημέλη, και φυσικά, ο Γενικός Αρχηγός, Χρήστος Παπανικολάου, αξίζουν σίγουρα πολλά μετάλλια. Όχι μόνο για την άνοδο στην Α2 Γυναικών. Όχι απλώς για την επίτευξη 21 νικών, σε συνολικά 22 αγώνες. Αλλά για όλη την προσπάθεια των τελευταίων πολλών ετών. Για όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που μας έχουν χαρίσει. Για εκείνες και για ολόκληρη την οικογένεια του Αμύντα! 

Κορίτσια, σας ευχαριστούμε…