Καλωσήρθες Χριστίνα

Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια Χριστίνα Κοντογιάννη, που θα ενισχύσει το γυναικείο τμήμα στην τρίτη θητεία του στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Η Χριστίνα μίλησε για πρώτη φορά στο amyntas.gr, σχολιάζοντας την αλλαγή στην καριέρα της: “Παράλληλα με την αλλαγή στην επαγγελματική ήρθε αλλαγή στη μπασκετική μου καριέρα καθώς θα αγωνίζομαι πλέον στον Αμύντα. Έχω μεγάλο ενθουσιασμό για τη νέα αυτή μπασκετική χρόνια καθώς είναι μεγάλη η έλλειψη που βιώσαμε την προηγούμενη, που ουσιαστικά δεν καταφέραμε να αγωνιστούμε. Είναι επίσης μεγάλη η χαρά μου που θα αγωνίζομαι με τα χρώματα του Αμύντα καθώς είναι μια ομάδα που παρακολουθώ και εκτιμώ χρόνια. Ελπίζω με την προσθήκη μου να συμβάλλω στην επίτευξη ακόμη υψηλότερων στόχων και να συνεισφέρω στην ομαδικότητα και το πάθος που χαρακτηρίζουν αυτή την ομάδα και με έκαναν να θέλω να γίνω μέλος της. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστησω την κοουτς Δρακάκη και τη Διοίκηση για την εμπιστοσύνη τους και να ευχηθώ να είναι μία εποικοδομητική χρόνια για όλους, με την ευχή να εξελισσόμαστε, κάνοντας αυτό που αγαπάμε και πάνω από όλα με υγεία.

Who Is Who

Η Χριστίνα έχει ύψος 165 εκατοστά, γεννήθηκε στις 26 Απριλίου του 1988 στο Βόλο και αγωνίζεται ως playmaker. Έβαλε τα πρώτα της καλάθια το 1999, στις ακαδημίες του ΑΕΣ Ανάληψη Βόλου, όπου αγωνίστηκε τις σεζόν 2001 έως 2004 στη Β’ Εθνική κατηγορία. To 2005 μεταπήδησε στο συντοπίτη ΑΠΣ Άρτεμις Βόλου κερδίζοντας την άνοδο στην Α2 Εθνική, συμμετέχοντας στο Βόρειο όμιλό της για δύο συνεχόμενες περιόδους. Τη σεζόν 2008-09 αγωνίστηκε με τον ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης στην Α1 Εθνική κατηγορία και την επόμενη χρονιά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Στη συνέχεια με τον ΕΗΣ Ατρόμητο Πειραιά για δύο σεζόν στην ΕΣΚΑΝΑ και για δύο χρονιές στην Α’ ΕΣΚΑ με τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου. Τις περιόδους 2015-17 αγωνίστηκε με τον ΓΣ Αγίας Παρασκευής στο Νότιο όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας και με μία διακοπή τη σεζόν 2017-18 κατακτώντας μία άνοδο στην πρώτη τη τάξει κατηγορία με τον ΓΑΣ Καλυβίων συνέχισε τις τρεις τελευταίες σεζόν αγωνιζόμενη με τον ΓΣ Αγίας Παρασκευής στην Α2.

Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στο οικονομικό τμήμα και το 2010 ξεκίνησε στην Αθήνα τη σταδιοδρομία της, ως οικονομικός αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Το 2018 ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της στα πληροφοριακά συστήματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο ολοκλήρωσε εφέτος με τη διπλωματική της εργασία. Παράλληλα με την ολοκλήρωση ήρθε και η αλλαγή στην επαγγελματική της πορεία καθώς παραιτήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και πλέον εργάζεται στο τμήμα πληροφορικής γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας,

Καλή συνέχεια Χριστίνα στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!