Οι Νέοι (under 21) προχωράνε στην επόμενη φάση

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Τουρνουά Νέων (under 21) ο Αθλητικός όμιλος Υμηττού Αμύντας, προκρίθηκε στην επόμενη φάση ως 2ος του Γ’ Ομίλου, έχοντας ρεκόρ νικών/ηττών 11/3, τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και επίθεση με 788 και 967 πόντους αντίστοιχα, με μέσους όρους ανά αγώνα 56,2 στην άμυνα και 69 στην επίθεση.

Στην επόμενη φάση, που είναι οι διπλοί αγώνες πρόκρισης στους Πανελλήνιους τελικούς της ΕΟΚ, προκρίθηκαν συνολικά 16 ομάδες, οι τέσσερις πρώτες της κατάταξης από τους τρεις ομίλους, με την ομάδα του Υμηττού να προκρίνεται σε διπλή αναμέτρηση επί του 3ου του Β’ Ομίλου, Αθλητικό Όμιλο Γαλατσίου, γυρνώντας από το Γαλάτσι με το ροζ φύλλο στην πρώτη αναμέτρηση (59-68), επικρατώντας με 89-64 και στο κλειστό της “Πυρκάλ”.

Η συνέχεια ανήκει σε 6 ομάδες που συνεχίζουν με νοκ άουτ διπλές αναμέτρησεις για τις τελικές τρεις ομάδες της ΕΣΚΑ (Ένωση Αττικής), που μαζί με μία ομάδα από την ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Νότιας Αττικής) θα αγωνισθούν μεταξύ τους, με τους νικητές των ημιτελικών να προκρίνονται στο Πανελλήνιο της ΕΟΚ.

Οι Υμηττιώτες θα αντιμετωπίσουν ξανά στη φάση των 6, τον Ηλυσιακό, που είχε προκριθεί, ως τέταρτος, από τον όμιλό τους στην Α’ φάση, με την πρώτη αναμέτρηση στο “Αντώνης Φώτσης”, την επόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου (20:00) και τη δεύτερη, τη μεθεπόμενη Τετάρτη (28/2/24, 21:45), στον Υμηττό.

Οι αναμετρήσεις της Α’ φάσης, ανάμεσα στις δύο ομάδες, χαρακτηρίστηκαν από υψηλή ανταγωνιστικότητα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, τις νίκες των φιλοξενούμενων (72-76 του Ηλυσιακού στον Υμηττό, τον περασμένο Νοέμβριο και 81-88 στα Ιλίσια των “πορτοκαλί).