Σπανός Κωνσταντίνος

profileimage

Ο Κώστας αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 με ειδικότητα “Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία”. Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τομέα της Eργοφυσιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αντικείμενο έρευνας τον ανθρώπινο μεταβολισμό, την άσκηση και τη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης. Στην παρούσα φάση είναι υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από το 2008 εργάζεται ως Εργοφυσιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος σε εργομετρικό κέντρο, με αντικείμενο απασχόλησης τη δημιουργία προπονητικών προγραμμάτων, την εργομετρική αξιολόγηση αθλητικής απόδοσης και την αποκατάσταση. Από το 2009 αποτελεί μέλος επιστημονικής ομάδας υποστήριξης συλλόγων καλαθοσφαίρισης. Ενδεικτικά στους άντρες υποστηρίζονται η Εθνική Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, κ.ά., στις γυναίκες ο Πρωτέας Βούλας κ.ά.. Συνεργάζεται με το Σύλλογό μας από το 2014 στο γυναικείο μας τμήμα και από το 2015 στην ομάδα των ανδρών.

Είναι ενεργό μέλος της ΕΛΕΡΓΑ (Ελληνική Εταιρεία Εργοσπιρομετρίας Άσκησης και Αποκατάστασης) και του ACSM (American College of Sports Medicine).
Τα τελευταία χρόνια έχει εκπονήσει ερευνητικές μελέτες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια Αθλητισμού και Διατροφής.