Κάπρης Φώτης

profileimage

Ο Φώτης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1999, έχει ύψος 194 εκατοστά, βάρος 80 κιλά και αγωνίζεται στη θέση του “σουτινγκ γκαρντ”.

Είναι αριστερόχειρας και ξεκίνησε το μπάσκετ στην ηλικία των οκτώ ετών στις ακαδημίες των Νέων Βύρωνος. Την επόμενη περίοδο ήταν μέλος των ακαδημιών του Αθηναϊκού και αμέσως την επόμενη περίοδο και για δύο έτη ήταν μέλος της ομάδας μας, από όπου μεταπήδησε στον Πανιώνιο.

Ψηφίστηκε MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας του 30ου τουρνουά Χριστουγέννων “Πέτρος Καπαγέρωφ” στην Πρέβεζα, το Δεκέμβριο του 2013.

Συμμετοχή στο τουρνουά μεικτών ομάδων από τις ΕΣΚΑΝΑ, ΕΣΚΑ, ΕΚΑΣΘ κλπ., στη Θεσσαλονίκη, την Άνοιξη του 2014.

Συμμετείχε με την Εθνική Παμπαίδων στο τουρνουά φιλίας στη Γαλλία, τον Ιούλιο του 2014.

Συμμετείχε τον Αύγουστο του 2014 στο 1ο Διεθνές Κύπελλο καλαθοσφαίρισης Παίδων κάτω των 15 ετών στο Διεθνές αθλητικό κέντρο Κολινδρού, με συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Στο συγκεκριμένο τουρνουά αναδείχθηκε MVP, πρώτος σκόρερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Με τον Πανιώνιο έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων Ελλάδας, το 2015, στην Πάτρα, χωρίς καμία ήττα.

Ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας στο Adidas EuroCamp που διεξήχθη στο Τρεβίζο της Ιταλίας, τον Ιούνιο του 2015.

Αμέσως μετά, τον Αύγουστο του 2015, συμμετείχε με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας, στο Κάουνας.

Τις χρονιές 2015 και 2016 συμμετείχε στις προπονήσεις της Εθνικής Εφήβων.

Τις περιόδους 2015-16 και 2016-17 ήταν μέλος της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου που ανέβηκε αντίστοιχα από τη Β’ Εθνική στην Α2 Εθνική κατηγορία και από την Α2 στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Το Δεκέμβριο του 2016 αντιμετώπισε με επέμβαση, ρήξη έξω μηνίσκου στο γόνατο.

Επέστρεψε την περίοδο 2017-18 ως μέλος του ανδρικού μας τμήματος, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και του τμήματος των Νέων, που επίσης συμμετέχει στο τουρνουά της ΕΣΚΑ.

Είναι πρωτοετής φοιτητής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο πατέρας του είναι αρτοποιός και έχει μία αδερφή εφτά χρόνια μικρότερη.