Σιδηροπούλου Έλενα

profileimage

Η Έλενα γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1995, έχει ύψος 170 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση του «πόιντ γκάρντ”.

Τα πρώτα μπασκετικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες του Πρωτέα Βούλας στην ηλικία των 10 ετών παίζοντας διαδοχικά σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα του συγκεκριμένου Συλλόγου. Ειδικότερα συμμετείχε με το γυναικείο τμήμα στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, όπως και της Α1 κατηγορίας με καλύτερη θέση τη 2η.

Το 2010 συμμετείχε με την Εθνική ομάδα Παγκορασίδων στο τουρνουά φιλίας στη Σαραγόσα Ισπανίας.

Την περίοδο 2012-13 κατέκτησε το πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΣΚΑΝΑ και την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων. Την περίοδο 2013-2014 ήταν φιναλίστ (2η θέση) στο Κύπελλο γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ ως ομάδα Νεανίδων και την ίδια χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα Νεανίδων της ΕΣΚΑΝΑ, παίρνοντας στη συνέχεια και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων, πάντα με την ομάδα του Αθλητικού Επιμορφωτικού Ομίλου Πρωτέα Βούλας.

Την περίοδο 2014-15 αγωνίστηκε στην ομάδα Γυναικών του Αθλητικού Ομίλου Ελευθερία Μοσχάτου και ειδικότερα στην Α’ κατηγορία Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ, κατακτώντας την 4η θέση. Την επόμενη περίοδο 2015-16 κατέκτησε, αγωνιζόμενη στο τμήμα Γυναικών του ίδιου Συλλόγου, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών. Ταυτόχρονα την ίδια χρονιά κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ Γυναικών.

Την περίοδο 2016-17 συμμετείχε με την ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Τρίτωνα στην Α’ κατηγορία Γυναικών της ΕΣΚΑ.

Από την αγωνιστική περίοδο 2017-18 είναι μέλος του γυναικείου τμήματος του Συλλόγου μας, που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ Γυναικών, με το οποίο κατέκτησε το Κύπελλο ΕΣΚΑ την περίοδο 2017-18.

Είναι φοιτήτρια στο 5ο έτος της οδοντιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.