Στον Εθνικό Τελικό του F1 in Schools το ΓΕΛ Υμηττού

Στον Εθνικό Τελικό του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools, που θα διεξαχθεί το τετραήμερο 9-12 Μαΐου, προκρίθηκε η VelociTeam, η ομάδα μαθητών και μαθητριών του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού.

Τα μέλη της, οι μαθητές Ευθύμης Καραγκούνης και Έλενα Καραδήμου, που είναι και αθλητές του Αμύντα, μαζί με το συμμαθητή τους, Αντώνη Καραβαγγέλη, το φοιτητή πλέον, Θωμά Ρίζο και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Αναστασίας Μπεγέτη κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την ταχύτητα του μονοθέσιου τους στους προκριματικούς αγώνες του Διαγωνισμού, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στον 4ο όροφο του The Mall Athens στο Μαρούσι, όπου θα διεξαχθεί και η τελική φάση.

Η σκληρή δουλειά της VelociTeam απέδωσε καρπούς, αφού παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό και ιδιαίτερα καινοτόμο σχεδιαστικά μοντέλο. Κέρδισε άξια την πρόκριση στην Τελική Φάση, μαζί με μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που τα συνόδευαν αρκετοί χορηγοί, από ολόκληρη τη χώρα και τώρα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον Εθνικό Τελικό. Η πρόκριση αυτή αποτελεί μια σημαντική διάκριση τόσο για το 1ο Γενικό Λύκειο Υμηττού και την τοπική κοινωνία του Δήμου μας, αλλά και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου και την αντίστοιχη επιτροπή που βοήθησε οικονομικά το εγχείρημα της προκριματικής φάσης.

Στην προκριματική φάση η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με την ομάδα των Σχολών Καλογεροπούλου marathon_mirage, ομάδα που βοήθησε ώστε το “ευ αγωνίζεσθαι” να είναι το κύριο στοιχείο των αναμετρήσεών μας. Κάθε ομάδα συμμετείχε με 2 ολόιδια μοντέλα F1 αυτοκινήτων και διεξήχθησαν 8 συνολικά αγώνες σε 2 γύρους, με κάθε γύρο να περιλαμβάνει αγώνες και των 2 πρωτοτύπων σε κάθε λωρίδα της διπλής πίστας. Σε αυτούς τους αγώνες εκτός της ταχύτητας και του καθαρού χρόνου αφετηρίας-τερματισμού στην πίστα απόστασης 20 μέτρων, κριτήριο είναι και ο χρόνος αντίδρασης του χειριστή κατά την χειροκίνητη λειτουργία εκκίνησης του πρωτότυπου. Κριτήρια επίσης αξιολόγησης είναι η αποτύπωση όλου του έργου, η σχεδίασή του (Enterprise Portfolio, Design & Engineering Portfolio) και ο έλεγχος συμμόρφωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών των μοντέλων με τις προδιαγραφές των Τεχνικών Κανονισμών F1 in Schools.

Ο ΑΟ Αμύντας Δάφνης – Υμηττού, ως χορηγός επικοινωνίας, συγχαίρει τη VelociTeam για την επιτυχία της και εύχεται καλή συνέχεια στον Εθνικό Τελικό!