Συνεχίζουμε μαζί με τους “Μεγάλους” Αλέξανδρους

Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με το προπονητικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας. Ο Αλέξανδρος Ζαβός και οι άμεσοι συνεργάτες του, Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος και Σάντρο Μουμούρης, θα οδηγήσουν την ομάδα μας τη σεζόν 2019-2020 στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών. Ο Σύλλογός μας εκφράζει την μεγάλη του χαρά για την συνέχιση αυτής της συνεργασίας, καθώς και οι τρεις προπονητές έχουν συμβάλει τα μέγιστα ώστε ο Αμύντας να αγωνίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην δεύτερη Εθνική Κατηγορία.

Ο Αλέξανδρος Ζαβός θα βρίσκεται στο “τιμόνι” της ομάδας μας για όγδοη σεζόν, καθώς αποτελεί προπονητής του Αμύντα από το 2010, με μια μονοετή διακοπή τη σεζόν 2011-2012. Ο πρώτος προπονητής της ομάδας μας δήλωσε στο www.amyntas.gr: «Η συνέχιση της συνεργασίας αυτής οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στον πρόεδρό μας, Λάκη Ζούπα. Είναι ένας πραγματικός sportsman, που έχει πολύ συγκεκριμένες απόψεις για τον αθλητισμό και ειδικά για το μπάσκετ. Ο Αμύντας είναι η οικογένειά του και στόχος του είναι ο οργανισμός που αποτελεί την ομάδα να αποπνέει υγεία – αγωνιστικότητα – περηφάνια. Με εργαλεία την υπομονή και την σταθερότητα στο πλάνο πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα. Σε αυτή την κουλτούρα έχω ενταχθεί πλήρως και εγώ γι’ αυτό έχει προκύψει αυτή η μακροχρόνια συνεργασία.

Η Α2 είναι το πιο δύσκολο Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών. Φέτος φαίνεται ότι δεν υπάρχουν μεγαθήρια.

Πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει το επίπεδο της Α2 και αν μας δοθεί η ευκαιρία θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το παραπάνω βήμα».

Ο Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος αποτελεί μέλος της προπονητής μας ομάδας από το 2014-2015. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου ανέφερε: «Δύο στοιχεία είναι σημαντικά όταν εργάζεσαι σε μια ομάδα τόσα πολλά χρόνια: πρώτον, να πετυχαίνεις τους στόχους της ομάδας και δεύτερον, οι σχέσεις των προπονητών να είναι ουσιαστικές και ειλικρινείς. Μετά από τόσα χρόνια οι σχέσεις προπονητών, παικτών και διοίκησης χαρακτηρίζονται από πραγματικά οικογενειακό κλίμα. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό της ομάδας είναι που την κάνει ξεχωριστό σαν σωματείο.

Αυτό που πρέπει να περιμένουμε εφέτος από την ομάδα μας είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία όσο των δυνατόν νωρίτερα και να βάλουμε τον πήχη λίγο παραπάνω όσο αφορά την κατάταξή μας στην βαθμολογία.

Αρκεί να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά μας ως ομάδα, να έχουμε υγεία σωματική και πνευματική, και κυριότερα αγάπη μεταξύ μας. Ανακατατάξεις όσον αφορά τις ομάδες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το φαινόμενο δεν είναι φετινό, ούτε περσινό. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτό θα επηρεάσει την ομάδα. Εμείς θα κάνουμε την δουλεία μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Ο Σάντρο Μουμούρης βρίσκεται στο προπονητικό τιμ για έβδομο συναπτό έτος. Ο assistant coach είπε στο www.amyntas.gr: «Ο Αμύντας παραδοσιακά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κρατάει τους προπονητές για αρκετά χρόνια. Αυτό βοηθάει στην σταθερότητα και στο να υπάρχει πλάνο για το μέλλον, αλλά και να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο παρόν. Για εμάς το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πάντα μια διοικητική σταθερότητα, αλλά κυρίως πηγαίνουμε στο γήπεδο γιατί… γουστάρουμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο και χαιρόμαστε όχι μόνο για την συνεργασία, αλλά και για την φιλία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Όσον αφορά το φετινό Πρωτάθλημα είναι λίγο περίεργο, με όλα αυτά που έγιναν στο χώρο το καλοκαίρι.

Μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα θα είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα και ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί η αουτσάιντερ.

Ο στόχος του Αμύντα κατά την άποψη μου θα πρέπει να είναι πρωτίστως η σωτηρία της ομάδας και αν αυτό γίνει να κάνουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μια ομάδα με υγεία, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, ώστε και στα δύσκολα να μπορεί να είναι δεμένη, να κάνουμε ότι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με επιτυχία».

Αμύντας και Αλέξανδροι, άλλωστε, είναι μια σχέση αναλλοίωτη στο χρόνο. Δύο ονόματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, αφού ο Αμύντας Δ’ ήταν ο παππούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα δικά μας μάτια, όμως, ο Μέγας Αλέξανδρος έχει τρεις εκδοχές· τους τρεις προπονητές μας!