Ξεκινά ο Εθνικός Τελικός του F1 in Schools για το 1ο ΓΕΛ Υμηττού

Αυτή την Πέμπτη ξεκινά η Τελική Φάση του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools, όπου προκρίθηκε η VelociTeam, η ομάδα μαθητών και μαθητριών του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού. Ο Εθνικός Τελικός θα διεξαχθεί το τετραήμερο 9-12 Μαΐου στον 4ο όροφο του The Mall Athens, στο Μαρούσι.

Τα μέλη της, οι μαθητές Ευθύμης Καραγκούνης και Έλενα Καραδήμου, που είναι και αθλητές του Αμύντα, μαζί με το συμμαθητή τους, Αντώνη Καραβαγγέλη, το φοιτητή πλέον, Θωμά Ρίζο και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Αναστασίας Μπεγέτη κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την ταχύτητα του μονοθέσιου τους στους προκριματικούς αγώνες του Διαγωνισμού, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στα Προκριματικά του Ελληνικού F1 in Schools στο The Mall Athens και να πάρουν την πρόκριση στην Τελική Φάση.

Το τετραήμερο των Τελικών περιλαμβάνει αγώνες ταχύτητας των F1 Μοντέλων, αξιολόγηση τεχνικού ελέγχου, μηχανικής και προφορικής παρουσίασης (Enterprise Portfolio, Design & Engineering Portfolio), καθώς και το στήσιμο εκθεσιακών περιπτέρων. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα διαγωνισμό με ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων αξιολόγησης, από τη σχεδίαση και παραγωγή του μοντέλου αυτοκινήτου και την συμμόρφωσή του  με τις προδιαγραφές των Τεχνικών Κανονισμών μέχρι την Επικοινωνία και το Marketing.

Η VelociTeam δούλεψε σκληρά πάνω στο ήδη πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιό της και μετά τις βελτιώσεις είναι έτοιμη για την σπουδαία διοργάνωση τεχνολογίας, στην οποία θα διεκδικήσει παράλληλα την πρόκρισή της στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools.