Ξεκινάμε τις προπονήσεις με προφυλάξεις

Σε συνέχεια της επικείμενης έναρξης των προπονήσεων όλων των τμημάτων μας, θα θέλαμε να σας επαναγνωστοποιήσουμε τα μέτρα και τις προφυλάξεις που ισχύουν για όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές στις αθλητικές εγκαταστάσεις που πραγματοποιούνται οι προπονήσεις.

Εκτός του ότι αποτελεί ισχυρή σύσταση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, να γίνει η θεώρηση/ανανέωση της Κάρτας Υγείας για όλους τους αθλητές, πριν την επιστροφή στις οργανωμένες προπονήσεις, επικαιροποιήθηκε για όλους τους αθλητές η Κάρτα Υγείας έπειτα εξετάσεων από καρδιολόγο, έστω και αν λήγει αργότερα η ισχύς της.

Επίσης υλοποιούνται όλα τα μέτρα που αφορούν τη τήρηση αρχείου εισερχόμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, της υγιεινής των χώρων, της τήρησης ασφαλών αποστάσεων, ατομικής υγιεινής, των διαδικασιών απολύμανσης των εγκαταστάσεων και του αθλητικού εξοπλισμού, σε συνεργασία και με τους αρμόδιους του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Αναλυτικότερα σε όλα τα τμήματα θα ισχύουν απαιτητά τα ακόλουθα:

  • Όποιος αθλητής έχει οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα παραμένει στην οικία του και ενημερώνει σχετικά τον υπεύθυνο του κάθε τμήματος.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός από τους αθλούμενους και τους προπονητές την ώρα της άσκησης. Η είσοδος στην εγκατάσταση θα πρέπει να γίνεται από όλους φορώντας μάσκα.
  • Αποφυγή αγγίγματος του προσώπου (μύτη, στόμα, οφθαλμοί), ιδίως αν προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει πολλά άλλα άτομα (π.χ. πόμολα, διακόπτες κ.λ.π. σε κοινόχρηστους χώρους).
  • Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού, χειραψιών και εναγκαλισμών.
  • Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντηλο σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος και απόρριψή του, άμεσα σε κάδο απορριμμάτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτομάντηλο, χρήση του εσωτερικού των αγκώνων.
  • Ο κάθε αθλητής έχει στην τσάντα του αντισηπτικό και το χρησιμοποιεί κατά περίπτωση.
  • Η χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού χωρίς προσωποποιημένη σήμανση απαγορεύεται. Συνίσταται η χρήση ειδικών ατομικών μπουκαλιών νερού (παγουρίνο).
  • Οι προπονήσεις και οι αγώνες γίνονται προς το παρόν χωρίς θεατές, σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες των ομοσπονδιών.