Λίγα λόγια από τη Φρόσω

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής φάσης του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει Εθνικής κατηγορίας γυναικών, ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατάταξης του 1ου ομίλου, με ρεκόρ 13 νικών σε 16 συνολικά αναμετρήσεις, συμμετέχοντας, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, στα play off ανόδου για την Α1 κατηγορία. Η νίκη στην 1η αγωνιστική της Β’ φάσης, που έδωσε συνέχεια στην προσπάθεια, με το συνολικό 3-0, μεγάλωσε και τη σκέψη στον Υμηττό, για την πρώτη κατηγορία.

Πρωτεργάτες στην αξιόλογη πορεία της ομάδας του Υμηττού οι αθλήτριες, αλλά και η επί δεκαπέντε συναπτά έτη προπονήτρια του τμήματος Φρόσω Δρακάκη, έχοντας στο παλμαρέ της, τις τέσσερις σεζόν στην Α2, τις δύο ανόδους σε αυτήν (2017-18, 2019-20) και τα δύο Κύπελλα ΕΣΚΑ (2015-16, 2017-18), συνολικά στην ιστορία του τμήματος.

Η προπονήτρια και πρώην παίκτρια των “πορτοκαλί” μας απάντησε για την έως τώρα πορεία στη σεζόν, την προσπάθεια στα play off ανόδου, αλλά και την πρόσληψή της στο τιμόνι της Εθνικής γυναικών κωφών:

Με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης, η ομάδα του Υμηττού μετουσιώνει μία πολύ αξιόλογη πορεία, το σχόλιό σας.

Είναι αλήθεια ότι για δεύτερη χρονιά η ομάδα σημειώνει αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών. Η διαδρομή όμως δεν ήταν εύκολη, περισσότερο από την άποψη της προετοιμασίας μας για κάποια παιχνίδια, καθώς πολλές φορές μικροτραυματισμοί και ασθένειες καθιστούσαν ελλιπή την προετοιμασία για αρκετές εβδομάδες. Ευτυχώς τις τελευταίες 15 μέρες δουλεύουμε όλες μαζί και προετοιμαζόμαστε για τα play off για 2η χρονιά!

2η φορά στη 2η θέση της κατάταξης της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, μήπως ήρθε η ώρα για την ιστορική άνοδο;

Εμείς θα παλέψουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Στους πρώτους αγώνες των play off αγωνιστήκαμε με πλεονέκτημα έδρας και προκριθήκαμε με μία ακόμα νίκη επί μίας αξιόμαχης αντιπάλου. Αν προχωρήσουμε τόσο μακρυά, ώστε να φτάσουμε να διεκδικήσουμε την ιστορική όπως λέτε άνοδο, θα είναι το καλύτερο επιστέγασμα μίας μεγάλης πορείας χρόνων, σκληρής δουλειάς, επίμονων προσπαθειών, θυσιών και σίγουρα είναι πόθος όλου του τμήματος και του Συλλόγου.

Συγχαρητήρια για την επιλογή σας, ως πρώτη προπονήτρια στην Εθνική κωφών γυναικών και τη συμμετοχή στο επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουνίου!

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για την τιμή που μου έκανε η Ομοσπονδία, να μου εμπιστευτεί τη θέση αυτή. Παράλληλα, νιώθω δέος! Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Η πρώτη επαφή μου με τις παίκτριες ήταν εξαιρετική. Ανυπομονώ να ζήσω αυτήν την εμπειρία με τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε όλοι το καλύτερο που μπορούμε.

Αριστερά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, στο κέντρο η Φρόσω Δρακάκη και δεξιά η υπεύθυνη της ομάδος μπάσκετ γυναικών, Στάλα Κοτσιρέα.