Νικητής η VelociTeam στον Εθνικό Τελικό f1inschools για το “Ευ Αγωνίζεσθαι”

Στον Εθνικό Τελικό του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools, που ολοκληρώθηκε,  η VelociTeam, ομάδα μαθητριών και μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού, αγωνίστηκε επάξια σε όλες τις κατηγορίες περνώντας στις καλύτερες ομάδες και κατακτώντας την πρώτη θέση στον τομέα του “ευ αγωνιζεσθαι”.

Τα μέλη της, οι μαθητές Ευθύμης Καραγκούνης και Έλενα Καραδήμου, που είναι και αθλητές του Αμύντα, μαζί με το συμμαθητή τους, Αντώνη Καραβαγγέλη, το φοιτητή πλέον, Θωμά Ρίζο, την υποστηρικτική ομάδα που αποτελείται από τους συμμαθητές τους Ροδιάνα Ζερβοπούλου, Αλέξανδρο Βαρδακάρη, Γιώργο Λύρα, Ηλία Καραμαλέγκο και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής, Αναστασίας Μπεγέτη κατάφεραν να ξεχωρίσουν περνώντας στην τελική φάση, όπως και στο στήσιμο του περιπτέρου στην ανάλυση και αποτύπωση του έργου τους και στην προώθηση της ομάδας τους μέσω του διαδικτύου.

Η VelociTeam, στην τελική φάση, παρουσίασε ένα νέο περισσότερο ανταγωνιστικό μοντέλο. Αγωνίστηκε μαζί με μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που τα συνόδευαν αρκετοί χορηγοί, από ολόκληρη τη χώρα και η κατάταξή της σε όλες τις κατηγορίες αποτελεί μια σημαντική διάκριση τόσο για το 1ο Γενικό Λύκειο Υμηττού, την τοπική κοινωνία, αλλά και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου μας.

Στον Αμύντα το συγκεκριμένο βραβείο μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί στην 59ετή ιστορία μας οι βασικές αρχές μας είναι “ήθος” και “ευ αγωνιζεσθαι” και πάντα προτεραιότητα στα μαθήματα. Μας δίνει επιπλέον δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια διαμόρφωσης χαρακτήρων, μέσω του αθλητισμού και να στηρίζουμε κάθε υγιή προσπάθεια στην κοινωνία γύρω μας έξω από τα στενά πλαίσια του Συλλόγου.