Συνεχίζει μαζί μας στην Α1 και για 18η συνεχόμενη σεζον

Η πρώτη ιστορική χρονιά στην Α1 Εθνική κατηγορία είναι μπροστά, για το γυναικείο τμήμα του Αθλητικού Ομίλου Υμηττού Αμύντα, ο οποίος ανακοινώνει ότι στο τιμόνι της ομάδας συνεχίζει, για  δέκατη όγδοη συνεχόμενη σεζον, η Φρόσω Δρακάκη.

Η Φρόσω ξεκίνησε να καθοδηγεί την ομάδα των γυναικών τον Ιανουάριο του 2008, έχοντας πανηγυρίσει όλες τις ιστορικές στιγμές της ομάδας του Υμηττού, την άνοδο από τη Β’ στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ την περίοδο 2009-10, την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου ΕΣΚΑ, την περίοδο 2015-16, που επαναλήφθηκε και τη σεζόν 2017-18, τις δύο ιστορικές ανόδους του τμήματος στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία (2017-182019-20), φυσικά την κατάκτηση της ανόδου στην Α1, την περασμέενη σεζον και ως παίκτρια δύο ανόδους, από τη Γ’ στην Α’ κατηγορία ΕΣΚΑ.

Είναι κοντά μας από από το 2006 στα τμήματα υποδομών και ως παίκτρια συμμετείχε στα αγωνιστικά τμήματα των γυναικείων τμημάτων του Παγκρατίου, του Πρωτέα, του Αμύντα και του Πανιωνίου Άργους. 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΣΟΕ) και απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει πτυχίο Αγγλικής  (Proficiency) και γερμανικής γλώσσας (Mitelstuffe).

Είναι απόφοιτος της σχολής προπονητών καλαθοσφαίρισης Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης από το 2005, ενώ είναι από το 2022
στο τιμόνι της Εθνικής Κωφών Γυναικών.

Η προπονήτρια των “πορτοκαλί” μας απάντησε για όλα, στον επίσημο ιστότοπο του Συλλόγου:

Δέκατη όγδοη συνεχόμενη σεζον στο τιμόνι της πρώτης ομάδας και δύο συναπτές δεκαετίες, ως προπονήτρια, στην ομάδα του Υμηττού. Πως φτάσαμε σε αυτό το ρεκορ και αν σας έχει περάσει από το μυαλό, η Δρακάκη να είναι μακριά από τους “πορτοκαλί”;

H αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίνησα δεν το περίμενα ότι θα φτάναμε τόσο μακρυά… η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Το τι θα γίνει στο μέλλον ειναι κάτι που δεν το γνωρίζω, στον Αμύντα νιώθω πολύ καλά και έχουμε ζήσει υπέροχες καταστάσεις σε όλο αυτό το ταξίδι των 18 χρόνων.”

Το 2024 είναι μία μοναδική χρονιά, με τη συμμετοχή της ομάδας των Γυναικών, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην Α1 Εθνική. Ποιά είναι η αίσθηση, μετά από τους πρώτους δυνατούς πανηγυρισμούς;

Η φετινή χρονιά είχε απίστευτη κατάληξη, μια μαγική διαδρομή που μας έβγαλε πρωταθλήτριες. Το να πάμε στην Α1 ήταν ενα τρελό όνειρο που με πολλή δουλειά έγινε πραγματικότητα.”

Η προσπάθεια για την άνοδο ήταν η τρίτη συνεχόμενη, με συμμετοχή στο final four και η δεύτερη συνεχόμενη στους τελικούς ανόδου. Αυτός ήταν ο στόχος κατά τη δημιουργία της ομάδας , το περασμένο καλοκαίρι;

Οι πολύ καλές χρονιές των τελευταίων ετών μας έδωσαν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στους μεγάλους αγώνες και το είδαμε φέτος στα παιχνίδια των τελικών. Η ομάδα το καλοκαίρι φτιάχτηκε με στόχο να δεθεί και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία. Στο δεύτερο γύρο φάνηκε η δυναμική της και πιστέψαμε ότι μπορούμε να κανουμε κάτι σπουδαίο.

Η άνοδος κατακτήθηκε με ένα ροστερ “μίγμα”. Ποιοί είναι οι στόχοι της επόμενης σεζον;

Ο στόχος της επόμενης σεζόν είναι να δαιτηρήσουμε τον κορμό μας και να φτιάξουμε μια ομάδα για να σταθούμε στη μεγάλη κατηγορία.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική ομάδα Γυναικών κωφών είχε άμεσα επιτυχές αποτέλεσμα, με τη συμμετοχή στο final four και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.  Στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό, στη Μάλαγα, οι στόχοι παραμένουν υψηλοί;

Η Εθνική ομάδα κωφών πεταει για Μάλαγα με το όνειρο των μεταλλίων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μαχήτριες και θα δώσουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο!”