Βετεράνοι: Πρώτη νίκη στην ιστορία του Αμύντα

Την πρώτη νίκη στην ιστορία της πέτυχε η ομάδα Βετεράνων του Αμύντα, κερδίζοντας με σκορ 65-51 την εταιρεία Όμιλος Σαρακάκη στην 3η Αγωνιστική της Α1 του Εργασιακού Πρωταθλήματος ΕΚΑ (Σαβ/κου). Παρά τα προβλήματα τραυματισμών τα οποία ταλαιπωρούν τον Αμύντα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές, οι βετεράνοι μας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό το βράδυ της Κυριακής (21/10) στο Κλειστό της Πυρκάλ.

Ο αρχηγός της ομάδας και βοηθός προπονητή, Ηλίας Τσίντζας, δήλωσε στο www.amyntas.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Είναι πολύ σημαντικό ότι αρκετά χρόνια μετά, η ομάδα αυτή ξαναβρίσκεται στο παρκέ για να θυμηθεί τις παλιές καλές στιγμές μέσα από τον σύλλογο που αγαπάμε! Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαδικασία μέσα από το πρωτάθλημα του ΕΚΑ, είναι για πολλά από τα παιδιά μια πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού πρόκειται για πρωτάθλημα 8 μηνών. Όλα τα παιδιά δείχνουν σπουδαία ανταπόκριση.

Ο Ηλίας Τσίντζας στην 3η Αγωνιστική του Εργασιακού Πρωταθλήματος ΕΚΑ | Πηγή: Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας Αμύντα

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, βέβαια, είναι ότι τα 12 από τα 15 παιδιά είναι αθλητές που αγωνίστηκαν με τον σύλλογο μας στο παρελθόν, είτε στα τμήματα υποδομών, είτε στην ανδρική ομάδα, ακόμη και στην Α2 Κατηγορία. Και οι επιπλέον 3 συμπαίκτες μας που συμπληρώνουν το ρόστερ, όμως, είναι παιδιά με σπουδαίο ήθος, ποιότητα και είναι σαν να είμαστε μαζί για χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι η αποχή μας για μεγάλο διάστημα από τα παρκέ απαιτεί υπομονή, επιμονή και προσπάθεια για να έρθουμε και πάλι στο επίπεδο που επιθυμούμε. Ο στόχος μας είναι κάθε εβδομάδα να είμαστε καλύτεροι και στο τέλος να απολαύσουμε την διαδικασία και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στον προπονητή Νίκο Τσοσκούνογλου που μας κάνει την τιμή να είναι μαζί μας, ο coach είναι δάσκαλος για όλους μας. Επιπλέον στον Χρήστο Παπανικολάου που είναι πάντα δίπλα μας και σε όλη την Διοίκηση του Συλλόγου που αγκαλιάζει το εγχείρημα μας. Την πρώτη μας νίκη θα την αφιερώσω ξεχωριστά στον συμπαίκτη μας Γιάννη Καφούρο, ο οποίος έρχεται για τα παιχνίδια μας κάθε Σαββατοκύριακο από την Σύρο και ο οποίος λόγω οικογενειακού θέματος λίγες ώρες πριν τον ματς έκανε μια πολύ προσωπική υπέρβαση για να τον έχουμε κοντά μας. Υγεία να έχουμε και να απολαύσουμε την διαδρομή!»